Błyskawiczne faworki , faworki z ciasta francuskiego , do przygotowania w przeciągu pół godziny. Idealne gdy nie mamy czasu, a przydałby się jakiś deser. Wystarczy ciasto francuskie (oczywiście domowe lepsze, ale na to trzeba trochę więcej czasu), tłuszcz do smażenia (u mnie zdecydowanie smalec) i cukier puder do posypania, a jakby jeszcze był cukier waniliowy to byłoby jeszcze lepiej. Ciasto francuskie, 2 kostki smalcu, cukier puder do posypania faworków, cukier waniliowy, 1 łyżka mąki pszennej, 50 ml spirytusu l...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...