Przepis na : deser
Mąkę mieszamy z mielonymi migdałami.Dodajemy miękkie masło, cukier waniliowy, cukier puder, jajko oraz cynamon.Wszystkie składniki delikatnie łączymy w misce za pomocą palców.Gotowe ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na mniej więcej 1,5 h.Schłodzone ciasto rozwałkujemy na grubość 4-5mm.Używając foremek, wycinamy ciasteczka.Gotowe ciastka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy w temp. 175 C około 12-15 minut na złoty kolor.Po ostudzeniu ciasteczek dekorujemy w dowolny sposób :)Jak ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...