Jutro tłusty czwartek a ja mam dla Was kolejną propozycję na ten dzień;) Tym razem pyszne faworki czy chrust jak kto woli. Faworki są bardzo dobre, niezwykle kruchutkie, leciutkie i puszyste. Wyglądają uroczo ale niestety są bardzo kaloryczne i pracochłonne. Dlatego też, my jadamy je tylko w okresie ostatkowym, bo przecież wtedy można zaszaleć ;) Przepis pochodzi z zapisków mamy. Serdecznie polecam ;) Składniki: 0.25 dag mąki pszennej 3 żółtka 3 łyżki gęstej śmietany łyżka masła 1 łyżeczka... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...