Tradycyjne Ciasto Zebra- na oranżadzie

Tradycyjne Ciasto Zebra- na oranżadzie

Tradycyjne Ciasto Zebra- na oranżadzie

Wszystkim znane jednakże troszeczkę zapomniane- ciasto w paski, czyli Zebra! A dziwne, bo ciasto jest naprawdę smaczne, miękkie i wilgotne, a do tego tak pięknie prezentuje się w przekroju i pomimo 'swoich lat' wciąż zachwyca wyglądem! Tradycyjnie, w moim domu Zebra przygotowywana była obowiązkowo na oranżadzie, która za tamtych czasów fantastycznie aromatyzowała ciasto, ale i nie tylko: dodawała pulchności, ale i mięsistości ciastu. Obowiązkowo polana polewą jaką robiło się kiedyś- z masła, cukru, wody i k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kraina Miodem Płynąca

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.