Wspaniałe roladki nadziewane jajkiem , papryką i szczypiorkiem , zapewne w niejednym domu zostaną na stałe w książce kucharskiej pani domu.Na każdym odświętnym stole sprawdzą się jako główne danie .Polecam. 4 kotlety schabowe 4 jajka gotowane na twardo Pęczek szczypiorku 1 duża papryka czerwona Sól i pieprz Czosnek staropolski **************************************** Kotlety schabowe płuczemy, osuszamy na ręczniku papierowym.Mięso rozbić bardzo cienko , posolić z każdej strony i popieprzyć oraz posypać czosnkiem... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...