KOMPOT Z RABARBARU

KOMPOT Z RABARBARU

KOMPOT Z RABARBARU

 Przepis na smaczny , zdrowy kompot rabarbarowy przyprawami korzennymi. 1 kg.rabarbaru 6 łyżek cukru 2 litry wody 5 szt.goździków 1 kora cynamonu 1 cytryna ***************************************************** Wodę zagotować.Rabarbar umyć i pokroić w grubą kostkę.Wrzucić na wrzątek, dodać wyszorowaną cytrynę pokrojoną w grubą kostkę oraz resztę składników.Gotaować 15 _ 20 minut.Słoiki o pojemności 500 ml.wychodzi ich 6.Smacznego.   czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.