Niby zwykła ryba w zalewie octowej, ale dzięki pewnemu zabiegowi - karmelizacji cukru nabiera delikatnie innego posmaku i pięknego bursztynowego koloru. W ten sposób można przygotować każde ryby - świeże płaty śledziowe, jak na zdjęciach; całe tuszki mniejszych ryb; filety z dorsza, minataja, morszczuka; kawałki smażonego karpia czy innych ryb. Jest to również świetny sposób na zagospodarowanie smażonych ryb, które nam zostały po świętach. Zalewa już jest znana na blogu, robię identycznie dodając odrobinę koncentr... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...