Zakwas na żurek

Zakwas na żurek

Zakwas na żurek

Zakwas to podstawa przepisu na żurek wielkanocny. Czy próbowaliście go kiedyś samodzielnie przygotować w domu? Jeśli nie to polecam, bo to naprawdę proste! Zaletą jest to, że możemy go zrobić dużo wcześniej, przechować w lodówce a potem tylko użyć. Taki żurek przygotowany w święta na własnym zakwasie smakuje najlepiej! Składniki: 1 litr przegotowanej wody 1 szklanka mąki żytniej typ 2000 2 ząbki czosnku 5 liści laurowych 5 kulek ziela angielskiego Przygotowanie: Do naczynia z przegotowaną ciepłą wodą (nie gorącą!),... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.