Babeczki z pulpy marchewkowej, jabłkowej i gruszkowej

Babeczki z pulpy marchewkowej, jabłkowej i gruszkowej

Babeczki z pulpy marchewkowej, jabłkowej i gruszkowej

Jeśli robicie soki przy pomocy wyciskarki wolnoobrotowej, to pewnie zdarzyło Wam się zastanawiać, co zrobić z sporą ilością miąższu, z wyciśniętych owoców czy warzyw. Mimo, że jest on nazywany odpadem, to tak naprawdę nie zasługuje na takie miano. Smaczna i pożywna pulpa zawiera dużo błonnika i nada się na szybkie w przygotowaniu muffinki. Dodatek mąki pełnoziarnistej uczyni z nich jeszcze zdrowszą przekąskę. Pulpa sprawia, że babeczki zachowują przyjemną wilgotność, dzięki czemu dobrze smakują również na drug... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.