Przepis na : śniadanie
Przepisy na diecie Ketogenicznej Składniki: 3 jajka 3 łyżeczki małe masło sól pieprz Jak zrobić: Jajka wrzucamy do miski lub blendera i przez ok 3 minuty energicznie mieszamy. Na patelni podgrzewamy masło i wlewamy jajka. Doprawiamy sola i pieprzem. Co jakiś czas mieszamy. Czekamy aż konsystencja jajek będzie odpowiednia. Podajemy ciepłe na talerz. SMACZNEGO! czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...