Przepis na : kolacja
#krempomidorowy #kolacja #pomidory #kolacja Likopen jest głównym karotenoidem występującym w pomidorach (80-90%), odpowiedzialnym za ich kolor. Zawartość likopenu w pomidorach zależy od etapu dojrzewania owoców. Średnia zawartość likopenu w pomidorach o intensywnym czerwonym kolorze jest 2 razy większa niż w jaśniejszych, dostępnych w okresie jesienno-wiosennym. Najwięcej likopenu znajduje się w koncentratach pomidorowych, następnie w keczupie i sokach pomidorowych. Termiczna obróbka produktów zawierających likop...
Jestem dyplomowanym dietetykiem i nauczycielem akademickim. Dodatkowo prowadzę zajęcia o zdrowym odżywianiu dla dzieci oraz warsztaty kulinarne. Prywatnie w wolnych chwilach uprawia jogging, jogę i z zamiłowaniem gotuje. Prowadzę bloga z przepisami i wskazówkami dietetycznymi: www.skorskadietetyk.com