FIOŁKOWE MUFFINY leśna wiosenna kuchnia :)

FIOŁKOWE MUFFINY leśna wiosenna kuchnia :)

FIOŁKOWE MUFFINY leśna wiosenna kuchnia :)

Tegoroczny sezon gotowania na dzikich roślinach jadalnych otwierają muffinki z dodatkiem syropu fiołkowego :-) Słodkie, puszyste, wilgotne, a przede wszystkim aromatyczne! Jeśli nie macie możliwości zebrać fiołków (w co nie wierzę, one rosną wszędzie, wystarczy sobie zrobić spacer poza miasto), możecie zastąpić go miodem albo syropem z agawy itp. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia Sarna

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.