BABECZKI Z KOMOSY

BABECZKI Z KOMOSY

BABECZKI Z KOMOSY

" Opowiadania drewnianego stołu " Moniki Waleckiej to pięknie wydana książka kulinarna, w której dominują przepisy wegetariańskie. Mnie ujęła przede wszystkim kolorystyką i przejrzystością - efekt wizualny jest naprawdę bardzo ładny. Do tego smakowite przepisy, wpisujące się w nowoczesny styl gotowania, ale jednocześnie bezpretensjonalne i proste. Propozycje śniadaniowe zajmują kilkadziesiąt stron książki. Dziś prezentuję Wam pyszne "babeczki" na bazie komosy ryżowej. Czytaj więcej » ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia Sarna

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.