Zimą, aby wzmocnić odporność organizmu, sięgamy po herbaty wzbogacone naturalnymi sokami oraz konfiturami. Zazwyczaj są to przetwory z malin lub pigwy. Rokitnik poznałam zupełnie niedawno i pokochałam te malutkie i cierpkie owoce które można spożywać na surowo lub przyrządzać z nich przetwory: dżemy, galaretki, konfitury, soki wina i nalewki. Mieszkam na południu Polski i tu ciężko jest kupić przetwory z rokitnika. Na szczęście mam blisko do Czech, a tam lokalne stragany obfitują w rokietnikowe przysmaki. Niedawno ud... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...