Ogórki w zalewie słodko kwaśnej

Ogórki w zalewie słodko kwaśnej

Ogórki w zalewie słodko kwaśnej

Dziś chciała bym podzielić się z Wami przepisem na pyszne ogóreczki. W ubiegłym roku znalazłam ten przepis w blogosferze i troszkę go zmodyfikowałam. Zrobiłam na próbę kilka słoiczków i żałowałam, że tak mało, bo wszystkim smakowały i błyskawicznie zniknęły z mojej spiżarni. Ogórki mają słodko kwaśny smak, świetnie nadają się jako przekąska lub jako dodatek do obiadu. Delikatne nacięcia na plastrach dodają ogórkom uroku. Na 2 i /1/2 kg ogórków potrzebujemy ok 15 małych słoiczków -takich po dżemie. Słoiki m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kasia i jej kobiecy świat

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.