Dziś przychodzę do Was z bardzo prostym przepisem na pyszne, jagodowe ciasto. Mam w zamrażalniku spory zapas jagód, więc zimą często piekę to ciasto. Zamiast jagód możecie użyć borówek. Jeśli używacie zamrożonych jagód, nie rozmrażajcie ich! Przed dodaniem do ciasta, równomiernie obsypcie je skrobią ziemniaczaną. Dzięki temu nie puszczą nadmiaru soku i nie opadną na dno. Składniki 2 duże jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 szklanki kwaśnej śmietany (można użyć jogurtu naturalnego) 1/2 szklanki olej... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...