Przepis na : obiad
Schab w sosie własnym. Delikatne mięso długo duszone we własnym sosie z cebulką to dobry pomysł na pyszny obiad. Czas przygotowania: 1,5 godziny Ilość porcji: 2-3 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI : 500g schabu 400ml wody 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu 1 łyżka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju sól pieprz 1. Na patelni rozgrzewamy olej. Schab kroimy na plastry o grubości około 1 cm i wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Obsmażamy na rumia...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...