Schab w sosie własnym

Schab w sosie własnym

Przepis na : obiad

Schab w sosie własnym. Delikatne mięso długo duszone we własnym sosie z cebulką to dobry pomysł na pyszny obiad. Czas przygotowania: 1,5 godziny Ilość porcji: 2-3 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 500g schabu 400ml wody 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu 1 łyżka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju sól pieprz 1. Na patelni rozgrzewamy olej. Schab kroimy na plastry o grubości około 1 cm i wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Obsmażamy na rumia...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.