Przepis na : obiad
Pasta jajeczna ze szparagami to wyjątkowe połączenie delikatności jajek i wyrafinowanego smaku szparagów. Idealna na wiosenne śniadanie, lunch czy lekką kolację. Czas przygotowania: 35 minut Ilość porcji: 2-3 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI : 3 jajka ugotowane na twardo 100g szparagów 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki startego sera grana padano 2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki musztardy sól pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Szparagi kroimy w plasterki, następnie gotujemy na pa... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...