Pasta jajeczna ze szparagami

Pasta jajeczna ze szparagami

Pasta jajeczna ze szparagami

Przepis na : śniadanie

Pasta jajeczna ze szparagami to wyjątkowe połączenie delikatności jajek i wyrafinowanego smaku szparagów. Idealna na wiosenne śniadanie, lunch czy lekką kolację. Czas przygotowania:  35 minut Ilość porcji:  2-3 osób Trudność przygotowania:  łatwe SKŁADNIKI : 3 jajka ugotowane na twardo 100g szparagów 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki startego sera grana padano 2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki musztardy sól pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Szparagi kroimy w plasterki, następnie gotujemy na pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.