Przepis na kruche domowe krówki. Najlepszy i bardzo prosty przepis. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji: > 4 Trudność przygotowania: łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI: 400 g cukru (2 szklanki) 125 g masła (½ kostki) 500 ml mleka 3.2% (2 szklanki) 16 g cukru waniliowego (1 opak.) 1. Wszystkie składniki gotujemy przez godzinę w garnku ciągle mieszając. Gdy konsystencja będzie kleista i ciężko będzie spływać po łyżce przelewamy masę do formy i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy ostygnie kroimy lu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...