Przepis na : obiad
Karkówka z grilla która zachwyci każdego podczas majówki i nie tylko. Soczyste plastry mięsa, wyrazista marynata i słodko-pikantna glazura z mango – to przepis, który pachnie latem i smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda. Idealna propozycja na weekendowe grillowanie. Czas przygotowania: 20 minut Trudność przygotowania: średnie Ilość porcji: 4-5 osób SKŁADNIKI NA 1,5KG KARKÓWKI : MARYNATA: 4,5 łyżki ciemnego sosu sojowego 1,5 łyżki octu ryżowego 3 łyżki musztardy francuskiej 1,5 łyżeczki wędzonej papryki 3/4 łyżecz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...