Tak, zmieniłam jednak plany co do jednej z potraw. Kiedy zamykałam listę przepisów na bloga, nie wiedziałam, że na święta przyjedzie mój brat, nie planowałam barszczu białego. Potem od słowa do słowa, pyk i mamy gościa, więc trzymamy się raczej tradycji. Pomyślałam, że dobrze byłoby zrobić próbę generalną, bo z tego co pamiętam nigdy barszczu białego nie robiłam. Przepis na samą zupę mam już zapisany, więc póki co czas na zakwas. Czym się różni zakwas na barszcz biały od zakwasu na żur? Jedynie rodzajem mą... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...