Zapełnianie spiżarni na zimę trwa. Tym razem chciałam się z Wami podzielić przepisem na tarte buraki. Takich słoików u nas w domu nigdy za wiele. W zeszłym roku zrobiłam buraki według innego przepisu i powiem szczerze, były średnie. W tym roku postanowiłam przywalić dużą ilość przypraw, wyszły dużo lepsze. Z tego przepisu wyszło mi 20 małych słoików. Zdecydowanie będzie kolejna partia. Składniki: 5 kg buraków 3/4 szklanki octu 3/4 szklanki cukru 5 ząbków czosnku 5 ziaren ziela angielskiego 5 liści la... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...