Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Ryba po japońsku – nie wiem jak się ma nazwa do tej potrawy, składniki przypominają raczej klimaty naszej szerokości geograficznej. Jedyne co przychodzi mi do głowy to połączenie smaku kwaśnego ze słodkim. I ten dodatkowy smak, który finalnie powstał, a który ciężko określić, umami. Jest oczywiście też słony smak i jak się uprzecie będzie także ostry. Ja z ostrego zrezygnowałam, w końcu potrawę robiłam nie tylko dla siebie. Jak sama potrawa? Pyszna. Już od wielu lat przyglądam się przepisom na rybę po jap... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.