Mus jabłkowy ze skórką z pomarańczy

Mus jabłkowy ze skórką z pomarańczy

Mus jabłkowy ze skórką z pomarańczy

Przepis na : deser

Mam w domu milion ton jabłek. Trochę znudziły mi się kompoty i soki z tych owoców, pomyślałam więc, że warto byłoby z nich zrobić coś innego. Szarlotka odpada, bo kto by ją jadł, no przecież nie my. Mus można z powodzeniem zamknąć w słoikach i wykorzystać do naleśników, puddingów i innych deserów. Można też nafaszerować nimi dzieci. My będziemy faszerowali te, które od czasu do czasu pojawiają się w naszym domu. Ciocia podobno jest fajna, ale myślę, że fajna jest głównie ze względu na koty. Taaak, mam tego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.