Przepis na : śniadanie
Moja ulubiona. Z cebulą, czosnkiem i pomidorami. Nie wszyscy to rozumieją, ale jakoś to wszystkim wybaczam. Nie pamiętam nawet skąd ten pomysł/przepis/widzimisię. Nieważne. Uwielbiam. Składniki: 4 jajka 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 średni pomidor kawałek zielonej części dymki (lub parę łodyg szczypiorku) sól pieprz 1 łyżeczka masła (przepis na 2 małe porcje) Pomidora sparzamy i ściągamy z niego skórę, kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy na nią pokrojoną w drobną kostkę cebulę i rozdro... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...