Fasolka szparagowa z orzechami

Fasolka szparagowa z orzechami

Fasolka szparagowa z orzechami

Właściwie podobny efekt uzyskacie, gdy dodacie do fasolki pietruszkowe pesto. Było pysznie, kompletnie.  Ps. No szkoda Chorwacji, szkoda. Składniki: 500 g fasolki szparagowej pół pęczka natki pietruszki 1 ząbek czosnku garść podprażonych orzechów włoskich 1 łyżka podprażonych pestek dyni 2 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Fasolkę myjemy, obcinamy z niej brzydkie końcówki, gotujemy al dente, odcedzamy. Wrzucamy ją do miski, dodajemy do niej poszatkowaną natkę, rozdrobniony ząbek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.