Przepis na : obiad
To, że istnieje opcja pieczonego bigosu, wiedziałam. Chyba nawet kiedyś taką zrobiłam. No dobra, na pewno. Poszperałam teraz na blogu i mam przepis na bigos pieczony z wieprzowiną i powidłami. Robiłam go jednak tak dawno, że zapomniałam o jego istnieniu. I parę dni temu zabrałam się, trochę od niechcenia, za robienie bigosu. Tu znalazłam w lodówce kiszoną kapustę, w zamrażalniku miałam kiełbasę i resztki wędlin. Zrobiłam też wyjątek i do bigosu dodałam koncentrat pomidorowy. Baaardzo rzadko go dodaję. Wcześniej... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...