Przepis na : obiad
To było ekstra. Ogólnie wiecie, że nie jestem jakimś wielkim fanem mięsa. Jeżeli jednak chodzi o białą surową kiełbasę, sytuacja wygląda nieco inaczej. Lubię. I to bardzo. Pieczoną, gotowaną, z grilla. Grunt żeby była dobrej jakości, w obecnych czasach bez problemu można taką znaleźć. I właśnie przy okazji ostatnich zakupów zobaczyłam piękne cienkie białe kiełbasy. Czas wielkanocny zbliża się wielkimi krokami, postanowiłam połączyć przyjemne z pożytecznym. Myślałam więc nad opcjami, przejrzałam swojego bloga... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...