Barszcz czerwony z ziemniakami i ciecierzycą

Barszcz czerwony z ziemniakami i ciecierzycą

Barszcz czerwony z ziemniakami i ciecierzycą

Trochę inna, uboższa wersja barszczu ukraińskiego. Też smaczna. Ja w sumie zupy z burakami mogę jeść pod każdą postacią, lubię i już. Dla mnie połączenie buraków, octu i czosnku to połączenie idealne.  Składniki:  l,5 bulionu warzywnego 0,5 l  zakwasu z buraków 4 ziemniaki 3 ugotowane buraki 3/4 szklanki suchej ciecierzycy 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka octu winnego 1 łyżka majeranku jogurt naturalny sól pieprz olej rzepakowy natka pietruszki (przepis na 4 porcje) Ciecierzycę namaczamy na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kardamonovy

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.