Pomarańczowa zebra z daktylami i papają

Pomarańczowa zebra z daktylami i papają

Pomarańczowa zebra z daktylami i papają

Składniki: 2 szklanki mąki szklanka cukru białego pół szklanki cukru trzcinowego 5 małych jajek 2 pomarańcze 2 łyżki kakao garść suszonych daktyli i kandyzowanej papai kostka margaryny 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie: Mąkę należy przesiać razem z szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Pomarańcze dokładnie umyć i osuszyć. Zetrzeć skórkę na tarce lub obieraczką. Wycisnąć sok. Margaryna powinna mieć temperaturę pokojową, by łatwo było ją utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karczma Honorietty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.