PIECZEŃ JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM

PIECZEŃ JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM

PIECZEŃ JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM

Święta Wielkanocne coraz bliżej, czy macie już pomysły co znajdzie się na Waszym stole? Jajka to podstawa wiadomo, dlatego mam dla Was propozycję super prostej, zdrowej pieczeni jajecznej ze szczypiorkiem. Od niej na pewno nie przytyjecie, a będzie wyśmienicie się sprawdzać podana na ciepło jak i na zimno np z chrzanem. PIECZEŃ JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM: 12 jajek 2 pęczki szczypiorku 1/2 cebuli garść kiełków rzodkiewki (nie są konieczne) sól i pieprz 10 jajek gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroim... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.