Masło kokosowe

Masło kokosowe

Masło kokosowe

  Najprostszy przepis na zdrowe masło kokosowe bez dodatków, które można wykorzystać na deser sam w sobie, zrobić z niego pralinki lub użyć go do wypełnienia naleśników ;) I to tylko najprostsze przypadki użycia masła kokosowego! Kremowe, kokosowe, pyszne i… tanie, w przeciwieństwie do tego kupnego. Można zrobić raz i trzymać przez długi czas w lodówce ;)   Składniki: Wiórki kokosowe* *Uwaga: wiórki kokosowe często są dosładzane. My chcemy wersję bez cukru ;)   Przygotowanie: Nic prostszego! Wystarczy b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jak gotować i nie zwariować

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.