Jak co roku staram się żeby chociaż kilka słoiczków przetworów trafiło do mojej spiżarni. W tym roku trafia nowość, czyli ogórki w miodzie. Pyszne, lekko słodkie. Idealne do drugiego dania. Warto spróbować. Osobiście lubię przygotowywać nowości, które jak się sprawdzą zastają ze mną na zawsze i co roku przygotowuje je do swojej spiżarni. Przepis na te ogórki zaczarpnełam z bloga: https://ania-gotuje.pl/ A tutaj macie link do przepisu z którego korzystałam, wystarczy kliknąć: https://ania-gotuje.pl/przepis/ogorki-w-miodzie/ Do zalewy użyłam miodu jasneg... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...