Kruszonka-przepis podstawowy.

Kruszonka-przepis podstawowy.

Kruszonka-przepis podstawowy.

Kruszonka to podstawa wielu ciast i deserów i nie da jej się zrobić na tak zwane ,,oko'', proporcje muszą być dokładnie odmierzone. Zbyt dużo masła spowoduje, że kruszonka będzie mokra, a masło wypłynie podczas pieczenia, zbyt mało masło sprawi, że będzie bez smaku. Po wielu próbach udało mi się zrobić taką idealną. Niezwykle chrupiącą. Podczas pieczenia trzeba ją często mieszać, żeby się nie przypaliła, pieczemy do zrumienienia, stopień zrumienienia zależy od nas jak mocno ma być zrumieniona. Gotowej kruszo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Izabelawkuchni

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję