
Przepis na : podwieczorek
Dzisiaj mam dla Was recepturę na pyszne tartaletki. Idealnie kruche ciasto, krem maślany na mleku skondensowanym i dżem truskawkowy. Udekorowane słodyczami i stokrotkami w kolorze różowym i białym. Takie delikatne. Bardzo polecam. Na różne okazje. Słodkich inspiracji Wam życzę. Potrzebujemy: Na ciasto: 1szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1\4 szklanki cukru pudru 1 żółtko Na krem: 10 dag masła 82 % 6 dag mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki cukru pudru różowy b... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...