Te ciasteczka są pyszne, bardzo kruche i pełne migdałów. Upieczone na maśle, a migdały, które użyłam były pieczone. Upiekłam je na świąteczny stół. Przechowywane w szczelnym słoju postoją bardzo długo, nawet ponad tydzień. Bardzo polecam. Potrzebujemy: Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 żółtka 20 dag masła 82 % ( ewentualnie margaryny ) 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia 10 dag migdałów ( użyłam pieczonych ) Dodatkowo: mąka pszenna ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...