
Domowe powidło śliwkowe jest najlepsze. Chyba wszyscy o tym wiedzą. Gdy zdarzy się mi kupić słoiczek, bo czasami braknie tego domowego, to zawsze jestem rozczarowana, smak i zapach niczym nie przypomina tego domowego. Dlatego jesienią gdy śliwki są pachnące i słodkie smażę przez kilka dni powidło, potem gorące do słoiczków, zakręcam i przenoszę do spiżarni. Uwielbiamy takie domowe powidło :) Potrzebujemy: około 4 kilo śliwek ( najlepiej węgierek ) cukier do smaku ( około 80 dag ) Wykonanie pysznego powidła śliwkow... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...