Najlepszy jabłecznik bo mojej mamy (szarlotka na kruchym spodzie z nieopadającą pianą)

Najlepszy jabłecznik bo mojej mamy (szarlotka na kruchym spodzie z nieopadającą pianą)

Najlepszy jabłecznik bo mojej mamy (szarlotka na kruchym spodzie z nieopadającą pianą)

Kolejny przepis, który przepisałam z zeszytu mojej mamy. Tych "zwędzonych" przepisów zamierzam wypróbować znacznie więcej, nie tylko na ciasta:-) Składniki: Ciasto: 3 szkl. mąki pszennej 250 g margaryny 3/4 szkl. cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16 g) 5 żółtek 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 18% Piana: 5 białek 1/2 szkl. cukru 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 l musu z jabłek cukier do posypania jabłek cynamon do posypania jabłek cukier puder do posypania... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
koko, 6 listopada 2015 20:04:05

Ameryki nie odkryłaś,robię taki sam od lat.Jest pyszny.

agnieszka, 5 listopada 2015 11:10:28

Ten przepis jest świetny, ja zawsze robię szarlotkę w ten sposób i jest idealna!!!Tylko zamiast mąki ziemniaczanej daje jeden budyń w proszku, wtedy nie czuć posmaku mąki, a piana i tak nie opada.