Chleb z chrupiącą skórką

Chleb z chrupiącą skórką

Chleb z chrupiącą skórką

Idealnie chrupiąca skórka i zapach świeżo  upieczonego chleba ... bezcenne ... Składniki: 750 g mąki np. Szymanowskiej ekologicznej typ 480 25 g świeżych drożdży 1/2 łyżeczka cukru 2 płaskie łyżeczki soli 2 łyżki oleju np. Olej Polski Rzepakowy 2 szklanki ciepłej wody, ale nie gorącej Wykonanie: WIECZOREM: Z drożdży robimy zaczyn, czyli mieszamy drożdże z cukrem i wodą. Jak na powierzchni pojawią się nam bąbelki (piana) to znaczy, że drożdże zaczęły pracować. Mąkę i sól mieszamy w misce, następnie dodajem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.