
Przepis na : deser
Składniki: – 1 szklanka mąki pszennej – 1/3 szklanki kakao – 200 g masła – 5 dużych jaj – 180 g cukru – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – cukier wanilinowy – 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Polewa: – 80 ml śmietanki kremówki ok. 36 % – 80 g gorzkiej czekolady min. 70% Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Formę na babkę wysmarować masłem, oprószyć mąką pszenną. Masło rozpuścić. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanili... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...