Lemoniada cytrynowo – miętowa

Lemoniada cytrynowo – miętowa

Lemoniada cytrynowo – miętowa

Gaszący pragnienie i orzeźwiający napój cytrynowy z dodatkiem świeżej mięty. Podany z kostkami lodu przynosi ochłodzenie, czyli idealnie sprawdza się w upalne dni. 2,5 litra wody 2 cm korzenia imbiru 2 garście świeżej mięty 1 cytryna kostki lodu Wodę wlać do garnka i dodać pokrojony w paseczki świeży imbir. Gotować przez 10 min od momentu zawrzenia wody. Zdjąć z ognia i dodać pokrojoną w plasterki cytrynę i miętę. Mięta może być z młodymi łodyżkami. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem wyłow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Woda z cytryną o poranku zdziała cuda

Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.