Konfitura w smaku jest łagodniejsza niż z samej żurawiny, dlatego pasuje nie tylko do mięsa, ale też do słodkich dań, jak np naleśniki :) SKŁADNIKI: 1/2kg żurawiny 1/2 kg jabłek 1 szklanka cukru sok z 1/2 cytryny Żurawinę należy przemrozić przed obróbką. Po rozmrożeniu zmiksować. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę wycinając gniazda nasienne. Przełożyć do garnka, wlać sok z cytryny i podgrzewać na małym ogniu. Gotować, aż jabłka będą miękkie, a następnie dodać zmiksowaną żurawinę i gotować ok 10min. Całość zbl... czytaj dalej...
Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.