Nie ma to jak zacząć dzień od smacznego i pełnowartościowego śniadania. Zwyczajna, ale bardzo sycąca owsianka. Najlepiej podawać z sezonowymi owocami, dlatego u mnie są to jagody i truskawki :) SKŁADNIKI: 4 łyżki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1/2 szklanki jagód garść truskawek Do garnuszka wlać mleko, wodę i cukier. Gdy się zagotuje wsypać płatki owsiane. Gotować według czasu podanego na opakowaniu, czyli ok 3min. Jeżeli używamy płatków błyskawicznych wystarczy jedyn... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.