Jabłecznik w cieście twarogowym z polewą malinową

Jabłecznik w cieście twarogowym z polewą malinową

Jabłecznik w cieście twarogowym z polewą malinową

Jabłecznik na miękkim cieście z dodatkiem mielonego twarogu, polany aromatycznym, malinowym lukrem. Jabłecznik wybornie smakuje na ciepło z gałką lodów waniliowych :) 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 1/4 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 200 g twarogu zmielonego 2 żółtka 5 dużych jabłek POLEWA: 1/2 szklanki malin 1 łyżka wody 1/2 szklanki cukru pudru Mąkę pszenną i krupczatkę wysypać na stolnicę, dodać zimne masło i pozostałe składniki, oprócz jabłek. Po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, polewa, tarta, maliny, twaróg, malinowe, mielone, jabłecznik, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, szarlotka, ciasta z jabłkami, mus, lukier , ciasto z malinami, tarta na słodko, tarta z jabłkami, szarlotka z jabłkami, jabłka pieczone, ciasto z połówkami jabłek

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.