Muffiny bananowe z czekoladą

Muffiny bananowe z czekoladą

Pyszne, miękkie i słodkie muffinki z dodatkiem bananów. Idealne na pożywną przekąskę lub drugie śniadanie. Błyskawicznie się je przygotowuje i jeszcze szybciej znikają one z talerza. Składniki (ok. 12 sztuk) 2 średnie banany 100 oleju roślinnego 1 szklanka (250 ml) mleka 1 jajko 1 szklanka mąki orkiszowej 3/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 5 łyżek ksyliolu/cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 80 g pokrojonej gorzkiej czekolady (u mnie 64 % kakao) kilka kropel aromatu waniliowego (...

Czytaj dalej na blogu Healthy food explorer

Warto przeczytać

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Fit przepisy

Zbiór fit przepisów na każdą okazję : obiad, śniadanie, deser, czy kolację. Jeśli dbasz o linię, to zestawienie tych przepisów jest idealne dla Ciebie :-)

Czytaj dalej...

Nawyk zdrowego odżywiania

Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.

Czytaj dalej...

Dieta bananowa

Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.