JABŁKA POD BEZOWĄ PIERZYNKĄ

JABŁKA POD BEZOWĄ PIERZYNKĄ

JABŁKA POD BEZOWĄ PIERZYNKĄ

Przepis na : deser

Przygotowanie tego deseru jest dość proste a owoce można zamieniać dowolnie. SKŁADNIKI: 3 kwaskowe jabłka 1 pomarańcz konfitura jagodowa 2 jajka 2 czubate łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny cynamon 1 łyżeczka masła Jabłka pokroić w kostkę, pomarańczę pokroić na podobne kawałki. Rozgrzać masło w rondlu i wrzucić owoce, poddusić przyprawiając cynamonem. Dusimy tyle czasu aby się nie rozpadły. Nakładamy do naczyń żaroodpornych. Robimy kogel -mogel z żółtek z 1 łyżeczką cukru, a białka ubijamy na sztywno z 1 łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu harrisa

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.