Tradycyjny sos czosnkowy aioli

Tradycyjny sos czosnkowy aioli

Tradycyjny sos czosnkowy aioli

12 ząbków czosnku Łyżka musztardy 1 żółtko ¼ l oliwy extra vergine Sok z cytryny 400 ml kwaśnej śmietany Natka pietruszki i bazylia Czosnek obrać, zmiażdżyć i rozetrzeć w moździerzu. Żółtko posolić i ucierać z musztardą i czosnkiem. Stopniowo dodawać oliwę i cały czas ucierać. W czasie ucierania sos skropić sokiem z cytryny i letnią wodą. Gotowy majonez czosnkowy wymieszać ze śmietaną i doprawić ziołami. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.