Tradycyjne powidła śliwkowe bez cukru

Tradycyjne powidła śliwkowe bez cukru

Tradycyjne powidła śliwkowe bez cukru

Tradycyjne powidła ze śliwek węgierek bez cukru Tradycyjne powidła śliwkowe najlepiej udają się ze śliwek węgierek. Można je robić zarówno z pierwszych śliwek, które dojrzewają już w sierpniu, jak i z późnych lekko zmrożonych śliwek z października. Te pierwsze są jaśniejsze i mniej słodkie, dlatego czasami wymagają dłuższego smażenia. Natomiast powidła z późnych śliwek są słodsze, ciemniejsze i bardziej gęste.  Jak zrobić tradycyjne powidła śliwkowe Do przygotowania powideł potrzebujemy tylko śliwki węg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotujemy i jemy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.