Zapiekanka z jajek, kiełbasy i ziemniaków to propozycja na pożywne danie, które zaspokoi nawet największy głód. Proste składniki, szybkie przygotowanie i aromatyczny smak – to wszystko czego potrzebujesz na udany obiad czy kolację. Składniki 5 ziemniaków obranych, pokrojonych w plastry 2 cebule, posiekane 400 g dowolnej kiełbasy, pokrojonej w plasterki 300 g żółtego tartego sera 6 jajek ugotowanych na twardo sól, pieprz natka pietruszki, posiekana olej Ziemniaki obgotować 15 minut, w lekko osolonej... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.