Co zrobić z grzybów po grzybobraniu, by nic się nie zmarnowało

Co zrobić z grzybów po grzybobraniu, by nic się nie zmarnowało

Co zrobić z grzybów po grzybobraniu, by nic się nie zmarnowało

Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów – aromatyczne, wszechstronne w kuchni, pełne głębi smakowej i zdrowotnych właściwości. Kiedy wracamy z udanego grzybobrania z koszem pełnym prawdziwków, maślaków, kurek, podgrzybków czy koźlaków, radość miesza się z pewnym niepokojem: co zrobić z tym bogactwem, by nic się nie zmarnowało? Jak mówiła moja babcia, „każdy grzyb znajdzie swoje danie, trzeba tylko chcieć mu je znaleźć” – i miała rację. Grzyby – składnik historyczny, zdrowy i uniwersalny Grzyby od tysięcy l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.